Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over FFYS

Over Fryske Fammen yn Saken

Op dit platform vind je interviews en ondernemersverhalen met professionals. Hiermee willen we andere zakenvrouwen inspireren om ook hun verhaal te vertellen en kennis te delen. Op deze manier kunnen ervaringen worden gedeeld, kan er van elkaar geleerd worden en kunnen deze vrouwen een rolmodel zijn voor anderen.

FFYS is een totaalconcept met een online platform, podcast en een lifestyle magazine.

Founder
Wikje De Roos

Wikje de Roos begeleidt Friese zakenvrouwen met het creëren van een eigen bedrijfs- en communicatieplan met gerichte aandacht voor het marketingtraject. Wikje de Roos: “Zakenvrouwen verdienen het om meer zichtbaar te zijn. In mijn werk hoorde ik zulke mooie verhalen maar die zag ik nergens terug. Ik zie dat als een gemiste kans. Met een persoonlijk verhaal leg je de verbinding. Door meer zichtbaar te zijn creëer je kansen. Daarom startte ik een Friestalige podcast, lanceerde ik een magazine .” Met dit online platform kan ik letterlijk alle zakenvrouwen een podium geven en met elkaar in contact brengen.

De participatie van vrouwen in hogere functies, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven laat in ons land nog altijd te wensen over. Bij de overheid is een slag geslagen, maar in het bedrijfsleven blijven vrouwen achter als het gaat om het invullen van topfuncties. Vijftien procent van de topfuncties (Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen) bij de grootste vijfhonderd bedrijven wordt momenteel door vrouwen vervuld. Wie zijn die vrouwen en zijn ze wel voldoende zichtbaar? En hoe zit het met de vrouwelijke zzp-ers? Hoe motiveer je vrouwen om die stap te nemen en zich minder bescheiden op te stellen? “In Friesland hoor ik vaak: ‘het gaat niet om mij’. Vrouwen zijn vooral gefocust op hun werk en niet op zichzelf profileren.”

FFYS richt zich op ondernemende vrouwen die professioneel aan de weg timmeren. Van directeuren, zelfstandig professionals en ceo’s tot kunstenaars. “Deze vrouwen hebben allemaal een verhaal te vertellen over hoe ze zover zijn gekomen. Allemaal voorbeelden om anderen mee te inspireren zodat er een beweging op gang komt. Met het FFYS platform wil ik vrouwen aanmoedigen ook in beweging te komen. Het provinciale aspect van het magazine biedt werkende vrouwen op een laagdrempelige manier de nodige input en inspiratie.”