Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Search
Close this search box.

Boek over bier en business: Gebrouwen door Vrouwen

Het verhaal gaat zo! Twee zussen houden wel van een biertje en willen best eens proberen dat zelf te maken. Daarvoor gaan ze naar de bouwmarkt en halen wat spulletjes. Stelt niet al te veel voor, maar het lukt ze wel!

Het is 2013 als de zussen Do en Tessel de Heij in een pan van dertig liter, gewoon in de keuken, het gerstenat brouwen. Ze raken enthousiast en willen meer. Ze gaan experimenteren. Dit gaat niet altijd goed, maar blijkt een leerzame weg. De meiden zijn niet voor één gat te vangen en brouwen erop los totdat het zo goed lukt, dat ze twee jaar later bij een heuse brouwerij officieel hun recept laten maken. Dat is het moment dat ze besluiten zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. In 2016 zeggen ze allebei hun baan op en gaan ervoor. Al snel volgt er uitbreiding. In bier, maar ook in personeel. Vrouwen natuurlijk.

Als in 2017 Albert Heijn hun bier in de schappen zet, is het hek van de dam. Een jaar later gaan ze internationaal. Lokaal creëren ze in 2019 een vaste plek, een bar in Amsterdam waar proeverijen en feestjes kunnen worden gehouden.

In 2020 schrijven ze over dit bizarre en succesvolle avontuur een boek. Over hoe ze van bier maken in hun eigen keuken kwamen tot een brouwerij waar inmiddels een team van tien vrouwen de lekkerste ‘vrouwen die brouwen’- bieren maken. Kortom, hoe een start-up zich ontwikkelt tot een goed lopend bedrijf.

Het boek gaat niet alleen over hoe je van een hobby een succesvolle onderneming kunt maken. Het gaat ook over tegenvallers en de mindere kanten van het ondernemen. Het is een eerlijk boek dat de startende ondernemer op weg kan helpen en heel inspirerend is.

Hun bier wordt inmiddels in zeshonderd cafés geschonken en is in zevenhonderd supermarkten verkrijgbaar. ‘Zo leer je hoe je bier brouwt en lees je tegelijkertijd over hoe we op onze bek gingen, over de successen en natuurlijk over vrouw-zijn in een mannenwereld: hoe je daar gebruik van kunt maken en hoe het tegen je kan werken. Maar dit boek gaat vooral over doen wat je leuk vindt!’, zo melden de brouwers. Hebben deze zussen jou weten te inspireren? Bestel hier het boek.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉