Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorjaarsschoonmaak, hoe ga jij dat doen?  

Alle meubilair naar buiten, de gordijnen eraf en het tapijt over de waslijn om met een mattenklopper het stof eruit te kloppen. Zo deden onze moeders en oma’s dat, maar dat gaan wij natuurlijk heel anders aanpakken.

Niet dat we het overslaan, want we weten maar al te goed dat een schoon huis een opgeruimd hoofd betekent. We pakken het echter helemaal anders aan. Stortten onze voorgangsters zich als een dolle op het huis, anno 2022 doen we dat in duidelijke stappen en daar komt geen stap extra bij. Ons uitsloven doen wij ondernemers al genoeg.

Dus houden we ons aan instructies als: ‘in 7 stappen klaar voor de lente!’ Of ‘5 x checklists die je niet mag missen’. Dat aantal is tenminste nog een beetje te behappen. Liever zien we het in 3 stappen gebeuren, maar dat lijkt een utopie. Dan is de boel niet helemaal aan kant, zullen we maar zeggen.

We kiezen voor een ecologisch verantwoord goedje, liefst in een spuitbus. Daar spuiten we de boel mee af, nadat we een en ander aan de kant hebben geschoven. De gordijnen gaan naar de stomerij, voor het tapijt hebben we een speciaal reinigingsapparaat en de koelkast laten we door onze puberzoon schoonmaken. Leert hij er ook nog wat van voordat hij op kamers gaat.

Opruimen hoeft niet, want we zijn helemaal in de ‘ontspullen-mood’ dus dat schiet lekker op. En dan hebben we het nog niet over de Konmari-methode gehad. De kasten zijn tiptop in orde. Dus dat is allang in kannen en kruiken. En het scheelt stappen tijdens de voorjaarsschoonmaak.

Hebben we nu het ramen zemen nog vergeten? Dat besteden we uit aan de glazenwasser of aan onze partner. Emancipatie werkt immers naar twee kanten.

Als we het goed optellen hebben we nu slechts zo’n 3 stappen nodig, als we tenminste helder delegeren en van het juiste equipment zijn voorzien. Net als in je bedrijf.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉