Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Helena Spits ontwikkelde een tool voor succesvol verbouwen. Het BouwJourna(a)l.

Ondernemer en bouwkundige Helena Spits ontwikkelde Het BouwJourna(a)l. Een tool voor iedereen die zonder stress, extreme bouwkosten en een eindeloze planning zijn huis wil verbouwen. “Verbouwen is zoveel makkelijker met een goede voorbereiding en een eigenaar die de regie neemt. Huiseigenaren en bouwers begrijpen elkaar dan beter, dat scheelt een hoop gedoe.”

Bouwproblemen en valkuilen voorkomen

Hoe vaak hoor je niet dat het bouwbudget wordt overschreden, dat de verbouwing niet aan de verwachtingen voldoet en dat het ook niet af is. Volgens ondernemer en bouwkundige Helena Spits kan dat anders. Na dertig jaar ervaring in de bouwwereld en als expert in de communicatie tussen bouwprofessionals en bewoners, heeft ze een totaalconcept ontwikkeld dat ruis op de lijn tussen eigenaar en bouwers wegneemt. “Als je als eigenaar niet goed weet wat je wilt, vult een bouwer dat zelf in en wordt het nooit zoals je je het had voorgesteld. Het kost voorbereidingstijd en denkwerk, maar daarmee voorkom je problemen.”

Bouwbegeleiding met een boek en online programma

Helena haar methode zorgt voor heldere communicatie tussen eigenaren en bouwers. Het concept bestaat uit Het BouwJourna(a)l, een onlineprogramma, blogs en een podcast over verbouwen. Het boek is vormgegeven als een bulletjournal en volgt het bouwproces. Het is vooral een werkboek, dagboek én naslagwerk. De illustraties maakte Helena zelf. “Het is een boek met een stevige kaft. Zodat je het op een bouwplaats kunt gebruiken.”

Ondernemer Helena Spits

Helena Spits is bouwkundige en marketeer en expert in het inrichten van klantgerichte bouwprocessen. Ze is oprichter en eigenaar van Bouwzorg Fryslân BV en Mijn huis Mijn verbouwing en adviseert aannemers, corporatie en particuliere huiseigenaren over de communicatie bij renovatie en sloop- nieuwbouwprojecten. Helena: “Dit plan voor particulieren huiseigenaren lag al tien jaar op de plank. Keer op keer zag ik hoe particulieren bij verbouw van hun woning tegen dezelfde problemen aanliepen. Ik onderzocht waarom de ene verbouwing succesvol is en de andere niet en zo ontstond het BouwJourna(a)l. Uiteindelijk willen we allemaal dat je aan het einde van de verbouwing kunt zeggen:

Ik heb wat ik wilde, binnen de afgesproken bouwtijd, binnen het budget en met niet al te veel stress.”

Het boek, inclusief quick-start en online programma, is verkrijgbaar voor € 49,00.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉