Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Search
Close this search box.

Ik ben een struisvogel

Ik bezoek de boekpresentatie van het boek Gevleugeld leiderschap van Ben Verleg dat gaat over parallellen tussen het gedrag van vogels en leiderschapsstijlen. Aan de hand van Ben zijn gevleugelde leiderschapstest ontdek je welk type leider je zelf bent. Meteen ondervind ik deze methode aan den lijve als ik een button moet kiezen. Er ligt een hele serie op tafel met afbeeldingen erop van vogelkoppen. Iedere gast wordt verzocht er intuïtief eentje te kiezen en op te spelden.

Ik kies de struisvogel. Achteraf blijk ik de enige struisvogel onder de 103 aanwezigen te zijn. Het eerste wat in je opkomt bij een struisvogel is: kop in het zand steken, struisvogelpolitiek. Niet heel positieve associaties. Maar die struisvogel kijkt mij aan met zo’n blik van: wij horen bij elkaar. Dus ik speldt de struisvogel op. Behalve een raaf en een uil schuiven er geen soortgenoten bij mij aan de struisvogeltafel. Even krijg ik een beetje spijt van mijn keuze maar dat is snel over als ik het cv van de struisvogel lees, het is best een goeie vogel.

gevleugeldleiderschapbenverleg
Kunstenares Lia Laimböck schilderde speciaal voor dit boek alle besproken vogels.

De struisvogel

Harmonieus leiderschap
‘Ausdauer’ – groot uithoudingsvermogen
Kijkt ver vooruit
Loopt op zijn tenen
Anticipeert
Werkt samen, ook met andere soorten
Kiest niet de onbegaanbare weg

Ben jij benieuwd naar de vogel in jou? Doe de gevleugelde leiderschapstest en ontdek welk type leider je bent en hoe je anderen kan zien. Kijk naar de vogelwereld en leer over jezelf aan de hand van kenmerken van veertien vogelsoorten.

Dit boek is een aanrader voor coaches en leiders en mooi om iemand cadeau te geven.

Ben Verleg
Bestel bij Bol.com

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉