Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Search
Close this search box.

In gesprek met Sharareh Farmani van Salon SHAR skincare & beauty

‘Ik bewaak mijn grenzen’

Ze gaat er deze zomer een week tussenuit. “Eigenlijk zouden dat minstens twee weken moeten zijn. Dan kom je pas echt los van je werk, maar tot voor kort had ik een huisdier dat ik niet zo lang alleen kon laten. Deze is nog maar pas overleden, dus ik heb nu meer vrijheid. Daar moet ik nog even aan wennen,” vertelt Sharareh Farmani (44), eigenaar van Salon SHAR skincare & beauty in Leeuwarden.

“Ik ben nu tien jaar als ondernemer actief. Toen ik startte had ik maar één doel voor ogen: zo goed mogelijk werk leveren. Daar ga ik nog dagelijks voor. Ik werk zo’n 40 tot 45 uur per week in de salon en daar komen nog de uren voor het afhandelen van bestellingen, de administratie en het maken van social media berichten en vlogs bij. Ik ben er eigenlijk altijd mee bezig.”

Een workaholic wil ze zichzelf echter niet noemen. “Een workaholic gaat over grenzen. Ik houd die voor mezelf nauwlettend in de gaten. Omdat ik geen kinderen heb, kan ik eigenlijk altijd door. Ik heb het moeten leren om af en toe ‘nee’ te zeggen. Zou ik dat niet doen, dan zou ik tot laat in de avond behandelingen doen. Maar er zijn grenzen. Zolang ik dit fysiek aankan en fit genoeg ben om naast het werk te blijven sporten, is er een balans. Als ik tijdens mijn hardlooprondje op zaterdag niet meer vooruitkom, ben ik over een grens gegaan. Dan moet ik pas op de plaats maken, maar ik vind het nog altijd heerlijk om te werken. De agenda zit vol.”

“Ik stapte tien jaar geleden in het ondernemerschap met het gevoel dat ik niks te verliezen had. Ik was al zover gekomen. Ruim 32 geleden kwam ik, met mijn vader en moeder en een zus en een broer, vanuit Iran naar Nederland. Na de basisschool deed ik de mavo en ging toerisme & recreatie en leisure management studeren. Mijn eerste baan was bij een sportschool. Daarna heb ik me gespecialiseerd in visagie en parfumerie, deed een opleiding tot schoonheidsspecialiste en startte mijn eigen salon. Ik specialiseerde me via de opleiding in acné, camouflage en elektrisch ontharen. In de salon specialiseerde ik me verder in acné, pigment, anti-aging, rosacea, eczeem en threading. Ik denk erover om me nog verder te specialiseren, maar maak op dit moment een pas op de plaats. Eerst maar even een weekje vakantie nemen.”

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉