Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Modeontwerper Yvonne Boomsma

Yvonne Boomsma woont in Parijs en heeft een online bedrijf voor vintage kleding. Vrouwelijke mode van een hoge kwaliteit. Zo af en toe komt ze naar Nederland en organiseert ze een pop-up shop. Deze week is het zover. “Er is zoveel moois van vroeger!”

Het is haar droom om ooit nog eens een eigen kledingcollectie te creëren, maar voorlopig houdt Yvonne Boomsma (28) het bij vintage kleding. “Er is zoveel moois dat een tweede kans verdient. Ik vind het heel belangrijk om op deze manier met duurzaamheid bezig te zijn.” Met haar eigen bedrijf Petit Paris Vintage timmert Yvonne momenteel succesvol aan de weg.

Die bedrijfsnaam is niet willekeurig gekozen. De Friese Yvonne bracht weliswaar haar jeugd door in Burgum, maar woont momenteel in Parijs. Van daaruit leidt ze haar online bedrijf en af en toe organiseert ze een pop-up shop. “Ik heb op mijn negentiende Burgum verlaten en ging in Enschede textielkunde studeren. Ik voegde daar nog een master filosofie aan toe en ben daarna met mijn vriend naar Parijs vertrokken, die er voor vijf jaar een expat-functie heeft. We wonen er sinds augustus 2021.”

Jurkjes, Chanel mantelpakjes en Bohemian mode

Yvonne was altijd een ondernemend type. Zo had ze tijdens haar studie al een eigen bedrijfje in stylingadvies. “Ik heb ook eigen tassen ontworpen, maar toen ik in Parijs al die prachtige vintage kleding zag, wist ik dat ik daarin verder wilde. Ik zoek naar kleurrijke en vrouwelijke kledingstukken van weleer. Ik vind die kleding qua pasvorm vaak veel vrouwelijker en van een mooier materiaal dan er tegenwoordig op de markt wordt gebracht. Alsof het met meer aandacht gemaakt is. Ik heb een voorliefde voor jurkjes en Chanel-achtige mantelpakjes, maar kijk ook goed naar waar veel vraag naar is, zoals de Bohemian stijl. Het moet voor mij in ieder geval van een hoge kwaliteit zijn.”

“Ik vind het heerlijk dat ik mijn bedrijf helemaal op mijn eigen manier vorm kan geven. Autonomie is voor mij heel belangrijk. Zolang ik mijn creativiteit er maar goed in kwijt kan. Dat lukt heel goed vanuit Parijs. Op dit moment zit ik op ons dakterras met een kopje koffie en kijk uit op de Nôtre Dame. Daar haal ik zoveel inspiratie uit! Ik denk dat mijn vriend en ik het hier wel vijf jaar volhouden.”

Een pop-up store in Burgum

Dat wil echter niet zeggen dat we de vintage kleding van Yvonne in Nederland niet offline kunnen zien. Zo af en toe organiseert ze samen met haar moeder, die nog in Burgum woont, een pop-up store in het centrum van Burgum. Aanstaande zaterdag kun je terecht in het pand van ‘t Roodhert.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉