Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Professional organizer Wypkje Hamburg brengt structuur in chaos, bende en rotzooi

Het is een kunst en een kunde: het goed organiseren van je huis, je garage, je dagelijkse werkzaamheden en je agenda. Dat is niet iedereen gegeven, maar Wypkje Hamburg (46) uit Drachten is er een kei in. “Ik heb het van nature in me en wilde daar altijd al iets meer mee doen.” Vorig jaar was het zover. Na een speciale opleiding tot professional organizer startte ze haar eigen bedrijf.

“Kortgezegd komt het erop neer dat ik mensen help hun eigen huishouding op orde te krijgen. Dat is heel breed. Als mensen met een druk gezin dagelijks een uur moeten zoeken naar de sportkleding van hun kinderen, kan ik daar iets in betekenen. Als oudere mensen al jarenlang bezig zijn hun garage op te ruimen en dat lukt maar niet, dan kan ik ze helpen. Maar ik ben ook van de partij voor kleine ondernemers die goed zijn in hun vak, maar de administratie niet op orde krijgen.”

image001 3

Ze werkt onder de vlag van Hamburg Bezorgdiensten, het bedrijf van haar echtgenoot. “We zijn geen verhuisbedrijf, maar kunnen wel van betekenis zijn als bijvoorbeeld iemand naar een verzorgingshuis verhuist of als mensen kleiner gaan wonen. We verhuizen als het ware met zorg, bijvoorbeeld voor senioren of mensen met een beperking. Het omvat altijd meer dan slechts het verplaatsen van meubels en dozen. Aan mijn vak zit ook een psychologisch aspect.”

Samen met haar man vormt ze ook een unieke combinatie om ingezet te worden bij ontruimingen. “Als mensen bijvoorbeeld opgenomen worden door de GGZ verlaten ze soms heel plotseling hun huis. De prullenbak zit nog vol, de kleding ligt nog op het bed en het eten staat nog op het aanrecht. Wij zorgen er dan voor dat het huis op een juiste manier wordt leeggehaald. Ik organiseer en structureer dat zo effectief mogelijk en het koeriersbedrijf heeft er de middelen voor om de spullen te verhuizen.”

Ze verwachten sterke mannen

Ze steekt graag de handen uit de mouwen. “Mijn ouders hadden een veehouderij en hard werken is me van jongs af aan meegegeven. Ik kan niet stil zitten. Soms kijken mensen wel vreemd op als ik verschijn. Ze verwachten bij een ontruiming een aantal sterke mannen. Maar ik ben een sterke vrouw die goed kan organiseren. Ik overzie de situatie en dan loopt het al gauw gesmeerd. Overigens, ik pak uiteindelijk net zo makkelijk die dozen op.”

Dat ze niet graag stilzit, blijkt ook wel uit het feit dat Wypkje ook nog een eigen supschool is begonnen. Supschool Drachten werkt samen met de Watersportvereniging Drachten. “Ik geef komend seizoen clinics, techniektraining voor Sup Elfstedentocht en ik doe aan supverhuur.”

Logo Professional organizer Witte achtergrond 2

Hoe ze de toekomst ziet? “Ik ben 25 jaar in loondienst geweest. Meteen na het mbo ben ik aan het werk gegaan. Ik kreeg in die tijd vier kinderen en toen het bedrijf waar ik werkte failliet ging, zag ik kansen. Ik zag mogelijkheden binnen het bedrijf van mijn man en heb me geschoold als professional organizer. Nu is er het doel om samen dat bedrijf sterk te laten groeien. Dat gaat tot nu toe al heel goed. Als ik tijdens de zomermaanden ook nog de supschool op kan tuigen, dan lijkt me dat een geweldige combinatie.”

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉