Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Via de hotspot af en toe een uurtje werken

In gesprek met Harriët van Dalfsen van NHI studiebegeleiding

Hun zeilboot hebben ze al naar de haven van het Waddeneiland overgevaren, nu moeten zijzelf er nog naartoe. “We gaan binnenkort die kant op en dan blijf ik voorlopig op de boot. Daar kan ik gewoon werken. De wifi is er niet optimaal, maar ik kom een eind met de hotspot,” legt Harriët van Dalfsen (54) uit. Harriët is samen met haar partner eigenaar van NHI studiebegeleiding, met zes locaties verdeeld over Friesland, Groningen en Noord-Holland. Vanaf 1 juni hebben ze ook het DC Taleninstituut uit Drachten overgenomen.

Zulke onderwijs gerelateerde bedrijven liggen stil in de zomermaanden? “Ja en nee,” antwoordt Harriët. “We hebben een lange tijd vakantie, tot ongeveer begin september, maar in de weken net na de scholensluiting en de weken voordat de scholen weer starten, zijn wij nog wel bezig met het afhandelen en opstarten. Ik beantwoord mails, bekijk welke leerlingen ons verlaten en welke blijven, en maak een planning voor het nieuwe jaar.”

We blijven als bedrijf ook in de zomer bereikbaar

Zolang ze met de boot in Nederland blijven, wordt er mondjesmaat doorgewerkt. “Het gaat niet om veel uren, maar een uurtje per dag moet je wel op rekenen. Als bedrijf blijven we telefonisch en via de mail bereikbaar. Ik vind dat helemaal niet erg. Dat hoort bij ondernemen. Ik wil zelf ook goed op de hoogte blijven van wat er speelt en snel op berichten en vragen kunnen reageren. Ik heb daar helemaal geen last van. Als dat zo zou zijn, dan zou ik de stekker er in de vakantie uittrekken, maar dat vind ik helemaal niet nodig.”

Misschien gaan ze nog een weekje naar het buitenland, maar ook dan blijft ze de mail volgen. “Met het nieuwe bedrijf erbij wordt het natuurlijk wel drukker. Dat was vlak voor de vakantie al zo. Juni was daarom hectischer dan normaal. Ik moet nog wat thuisraken in de processen van het Taleninstituut. Een enkele bedrijvencursus loopt overigens in de vakantie door. Dat is vooralsnog goed geregeld met de docenten zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Ik moet hooguit even een evaluatie versturen. Verder staat er niets in de brand, dus kunnen wij rustig vakantie vieren.”

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉