Lifestyle community voor Friese onderneemsters

Search
Close this search box.

Bo Anema van Vitamine Bo: ‘Ik houd van Friesland en blijf er de hele zomer’

Bo Anema klinkt zoals de website van haar bedrijf eruitziet: fris, vrolijk en happy! De 27-jarige ondernemer heeft het tijdens de zomermaanden enorm druk met het bezoeken van evenementen met haar foodtruck, maar ze kan het allemaal prima aan en heeft er plezier in. Ze doet het dan ook niet alleen.

Maar liefst 21 vrouwelijke en 1 mannelijke medewerker staan haar bij, bij alles wat er binnen het bedrijf ‘Vitamine Bo’ moet gebeuren. Dat gaat van het klaarmaken van relatiegeschenken tot aan het rijden met de foodtruck naar evenementen, het creëren van social media berichten en het rondbrengen van gezonde fruitpakketten. “We doen veel, maar de corebusiness is en blijft altijd het creëren van de smoothies. Dat is de focus van Vitamine Bo.”

“Ik startte zeven jaar geleden, naast mijn studie commerciële economie, met die foodtruck. Gewoon vanaf de basis. Ik was onbevangen en ging van start. Ik reed naar evenementen, verkocht de zelfgemaakte gezonde smoothies. Het liep hartstikke goed. Vandaar dat al snel vriendinnen en vriendinnen van vriendinnen mij kwamen helpen.” Voor ze het wist had ze een team, maar toen kwam corona en werden alle evenementen afgeblazen. Nu is Bo niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Mogelijk heeft ze dat van haar vader die eveneens ondernemer is en samen met de broer van Bo een bedrijf in grondverzetmachines runt. “Die branche trok me niet, maar het ondernemen zelf wel. Ik ging op zoek naar een branche die me wel aansprak. Ik was veel met gezonde voeding bezig, maar een kok ben ik niet. Wat ik wel goed kon was smoothies maken.”

De foodtruck rijdt weer volop rond

Foodtruck Vitamine Bo

Terug naar die coronatijd waarin de foodtruck stil kwam te staan. Bo bedacht echter een tweede dienst: relatiegeschenken op een gezonde basis. “Dat liep ineens enorm goed en ik moest mijn team verdubbelen. Tot op de dag van vandaag is dit een hit en daarnaast zijn we begonnen met het samenstellen en leveren van gezonde fruitpakketten voor bedrijven, die we wekelijks op vaste momenten aanbieden. Inmiddels rijdt de foodtruck ook weer volop rond en zo hebben we nu dus drie diensten gecreëerd.”

Vragend naar de kracht van haar onderneming komen we toch weer bij de smoothies terecht. “Ik heb in die beginjaren best veel geprobeerd, maar heb besloten dicht bij de basis te blijven en dat is het creëren van de lekkerste en meest gezonde smoothies. Dat doe ik niet als een voedingsdeskundige die met het vingertje wijst. Ik wil met Vitamine Bo de mensen gewoon een leuke en gezonde beleving geven. Tijdens een evenement, binnen een bedrijf of als thuispakket. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast heb ik een enorme drive en ga ik altijd voor kwaliteit. Zowel qua product, marketing, social media en ook als het gaat om mijn team.”

Ik houd van Friesland en blijf er de hele zomer

“Of ik op vakantie ga deze zomer? Welnee. Het is een drukke tijd en ik geniet hier enorm van. Af en toe zijn er meiden van het team even op vakantie, maar zelf blijf ik in Friesland. Ik ga misschien daarna wel even weg, maar je moet weten dat Vitamine Bo inmiddels het hele jaar door enorm goed draait. Tachtig procent van het werk bestaat uit het aanwezig zijn op beurzen, bedrijfsfeestjes, openingen en ga zo maar door. En dan zijn er nog de pakketten die we aanbieden en rondbrengen. Nee, voor vakantie heb ik even geen tijd, maar dat vind ik niet erg. Ik houd van Friesland, alhoewel ik er ook van geniet dat we komende week naar Veghel rijden met onze foodtruck. We werken immers door het hele land.”

Vitamine smoothie

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SYMPATHIEK!

Dit artikel krijg je van FFYS cadeau. Om ons te steunen en meer interviews van Friese onderneemsters te lezen word je voor slechts 10 euro per jaar lid van onze community. Zo blijf jij op de hoogte van wat de Friese zakenvrouw beweegt. En hé; je hoeft geen Fries te zijn om lid te worden 😉